Håper alle har hatt en super 17.mai-feiring! Bakte en herlig ostekake i den anledningen, og tenkte jeg skulle legge ut oppskriften her. Fant den på http://www.cacas.no/Oppskrift/21, og slik gjorde jeg det:
Bunn:
300 g Digestive
120 g margarin
- Smelt margarinen og knus kjeksene i en kvern slik at det blir en jevn masse.
- Bland den smeltede margarinen og kjeksene sammen og fordel det utover i bunnen på en kakeform, trykk det utover slik at det holder seg sammen.
Fromasj:
3 dl fløte
3 dl rømme
5 ss siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 pakke Philadephia naturell
1 pakke sitrongele
2 dl vann
- Lag geleen på vanlig måte, men bruk 2 dl vann istedet for 5. Avkjøl.
- Pisk fløten slik at den blir til en luftig krem.
- Bland sammen rømme, Philadelphia, melis og vaniljesukker. Miks dette godt med en mikser. Det skal ikke være noen klumper.
- Bland inn kremen og geleen og pisk sammen.
- Fordel fromasjen utover kjeksbunnen, og sett i kjøleskap til den blir stiv.
Gelelokket:
1 pakke gele med valgfri smak. (Jeg brukte Bringebærgele)
- Lag geleen på vanlig måte og la den avkjøle.
- Når fromasjen er klar er det tid for å helle over geleen. Hell forsiktig, slik at det ikke blir hull i fromasjen. Sett i kjøleskapet, gjerne over natten.
Når geleen er stivnet er kaka klar for å nytes.
- Sol
Mmmm...nå fikk jeg vann i munnen her jeg sitter...
SvarSlettden ser så deilig ut ;) Flink du er !!
Klem Kjersti